2008/07/04

A mai nap mottója:
Minden valamire való magyar ember egy flakon purhabbal és egy tekercs szigszalaggal bármit megold. Akár űrhajót is épít.

Egyébiránt a mai napra rendelt mesterekkel kapcsolatban gyanakszom, hogy bármennyire is magyarnak néztek ki, és magyarul beszéltek, tuti nem magyarok voltak.
Idejöttek hárman reggel nyolcra egy kétszárnyú teraszajtóval, két kétszárnyú osztott ablakkal és egy kis ablakkal, és háromnegyed tizenegykor (nem egész 3 óra múlva) csukódott mögöttük a kapu. A viszonlátás, további szép napot, kezitcsókolom...

Gyanakodtam.

Rendes magyar munkás:
nem végez ennyi idő alatt
ha csak teheti nem dolgozik
nem söpör össze maga után
nem dolgozik egyszerre, egy időben a kollegáival (ez volt a leggyanúsabb)
nem jut eszébe teljesen magától, hogy a házban nem gyújt rá
nem figyel arra, hogy ne törjön ablakot, hogy a gyerekek miatt ne legyen szilánk
nem ügyel arra, hogy a szükségesnél több kárt ne okozzon
és a minimál kárért sem kér elnézést...

Ők viszont igen.

De aztán végül csak előkerült a jó öreg purhab, és megkönnyebbültem. Mégiscsak magyarok az istenadták, bárhogy is álcázták eddig magukat.
Szóval a nappaliban szép új világ nyílászárók vannak, viszonylag kevéssé lett leverve körülöttük a vakolat. Döbbenetes, de már most érződik, hogy mennyivel jobb a hang- és hőszigetelése a régi szutyoknál...



1 megjegyzés:

csipiketörp írta...

Hasonló tapasztalatunk volt nekünk is az ablakcserénél. De mi betudtuk annak, hogy faluhelyről hívtuk őket. Részben az áraik, részben Sz. szüleinél látott minőség miatt. Pikk-pakk végeztek, nem ettek-ittak-partiztak-cseverésztek-jópofiztak. Hárman szépen összehangolt munkával elintézték 2 óra alatt a nagyszobát-konyhát, felsöpörtek és sorolhatnám.

Ez az egyetlen jó tapasztalatom az "iparosokkal", minden más esetben csak szívás volt. Se gázost, se burkolót, se semmit nem sikerült úgy találni, hogy jó munkát végezzen (a gyorsaságról már nem is álmodozom).

Alattunk lakó pesti céggel cseréltetett, tíztől este fél kilencig intézték.

Gratulálok az új teraszajtóhoz és az ablakokhoz, használjátok őket egészséggel! :o)