2009/10/19


Nyolc hónapos

A cukisági faktor kissé alábbhagyott, de tudjuk be ezt az ebben a hónapban lezajló tüdőgyulába fajult betegségnek és fogzásnak.
A kajálással harcolunk, szopni uncsi dolog, épp csak elveri az éhét, a kanalas kaja meg úgy vacak, ahogy van (pedig már rég nem szutyok bébikaját kap, hanem Chef Anya által kreált kompozíciókat). Egy-egy tiszavirág életű fellángolástól eltekintve nagyjából hangyabokányi mennyiségeket eszik meg.
Ráadásul a hosszú, köhögésekkel teli éjszakákból kiderült számára, hogy az éjszaka bizony nem csak alvásra való. Az éjszaka kifejezetten evésre való, akkor kell bepótolni a nappal kihagyott kalóriabevitelt.
Így most ott tartunk, mint újszülött korában, hogy éjjel-nappal három óránként szopik.
Legújabb találmánya a folyamatos, megrovó hangszínű nyígás. Amit fűt a kezdődő szeparációs szorongás is (tolvajnyelven szepiszori).

Mozgásfejlődése: nem annyira robbanásszerű, mint az elmúlt hónapban, de ez csak azért van, mert már konkrétan nem nagyon van hova fejlődnie, így is toronymagasan az elvárható fölött teljesít. Kapaszkodva feláll bárhol, és bármeddig ácsorog is, valamint nagyon ügyesen leguggot, és leül. Úgy mászik, mintha kis rakéták lennének a pelusában (és hát néha olyan hangok is jönnek ki onnan). Megtanult szökni, lopni, veszekedni, köpködni, csókot adni (nagyranyitott nyálas szájjal az arcomon cuppog), csatalkiáltást hallatva karmolni csak azért nem, mert azt már tudta eddig is. Tisztán látszik, hogy pontosan ugyanolyan elbűvölő égetnivaló zsivány lesz, mint Iván. A hajam tincsekben őszül már így is...

Négy fog büszke tulajdonosa, és a lovagiasság maximuma a részéről, hogy azóta nem harap, hogy felül is megfogasodott. Kedvenc játéka, ha felváltva hörgünk és vinnyogunk egymásra, mint két C kategóriás horrorfilm-szökevény.
Kezdi belátni, hogy a pelenkázás és az öltözés egy amolyan muszáj-dolog, így néha akár hosszú másodpercekre is nyugton marad közben.
A nagykádban fürdik, néha egyedül, de legtöbbször a nagyokkal.
Súlya szinte nem nőtt, amit nem is csodálok, hiszen alig eszik, beteg volt és állandóan pörög. 8880 gramm. A magasságát már istenuccse lemérem egyszer tényleg.

3 megjegyzés:

Xquic írta...

Szia!
Bocs, hogy így ismeretlenül.
no1: A gyermekek nagyon édesek.
no2: Áruld el kérlek, hogy mi ez a játszófal, ami előtt Milos áll!
Előre is nagyon köszi! gabi

presh írta...

Szia!
Írtam róla egy posztot, mert olyan sokan kérdezik :-)

Xquic írta...

Szia!
Köszönöm szépen. Akkor irány az e-bay... üdv, gabi