2009/08/21

Élő egyenes adásban jelentkezem az Óperenciás Hotelből.
A leutazás egészen horrorisztikus volt, a Balatonig be volt állva az M7. Persze hogy elfogyott a gyerekek türelme, heten bezsúfolódva a kocsiba, és csak tötyörgés. Másfél óra után hangzott el az első "ott vagyunk már?"
Végre megérkeztünk (3 óra út után), és elfoglalhattuk a szállásunkat (rögtön kiderült, hogy csak egy dolgot hagytunk otthon, ez pedig a tisztasági és gyógyszeres doboz...
Ez a hely tényleg gyerekbarát. Minden kis részlet a helyén van, minden szükséges holmi bekészítve a szobába. Egyetlen probléma, hogy a tisztaság és a pontosság nem túl nagy erényük, a babakád olyan retkes volt, hogy semmi kedvem sem volt belerakni a gyereket.
De ez egy flakon tisztítószerrel megoldható, minden más nagyon rendben van.
Minden helység (tiszta zegzug az egész) megközelíthető rámpán. Én még ennyire akadálymentesített helyet nem láttam.
Az étkező mellett hatalmas játszósarok, és egy külön épületrész is egy hatalmas játszó. Ezen kívül van még oviszoba is, ahol óvónéni foglalkoztatja a gyerekeket.
Minden wc-ben dupla ülőke, kicsit is nagy egyben. Az apartman tökéletes, talán az étkező asztal helyett egy kanapé jobb lenne, de ez csak az én véleményem, másnak simán lehet, hogy bejön így.
Minden apartmannak van egy saját terasz része, a miénk a várra néz, este lónyihogás, szamárbőgés altatott minket.
Mert hogy a birtok külős része villanypásztorral van elkerítve, és ott lovak, szamarak legelésznek békésen. Minden állat szelíd, simán oda lehet menni, és megsímogatni őket.
Az pedig komoly fíling, hogy reggel kimentem a teraszunkra (pisis ágyneműt teregetni), és az út túloldalán legelészett két gyönyörű lovacska.
Van persze medence is, kicsi és nagy, pont megfelelő méretben.
Középen pedig egy hatalmas körben (séta-) bringaút, a belsejében pedig egy klassz kis játszó. A kör szélén padok.
Rengeteg apartmann van, és tekintettel az időpontra mind tele is van, mégis eloszlik ez a sok ember.

Nyugdíjasok, és kettesben nyaralni vágyók számára nem ajánlott a hely, de kisgyerekeseknek egyszerűen tökéletes. Az ár is pont megfelelő.
Ide tuti visszajövünk még.

Mivel Emma lebetegedett, a gyógyszeres doboz meg otthon maradt, most megyünk gyógyszertárba, de csak fele gyereksereggel. Másik fele marad sógyurmázni meg pingpongozni...

Nincsenek megjegyzések: