2008/08/28

Hát ovis lett a nagyfiam...
Hetek óta jár át az oviba, az óvónénik és a gondozónénik szépen átszoktatták.
Nekem tegnapra már csak annyi dolgom maradt, hogy kipakoltam a bölcsis zsákját (kicsit a szívem szakadt meg), és átpakoltam az ovis zsákjába.
A bölcsiben elbúcsúztatták, kapott fakanálra akasztott pöttyös tarisznyát (teletömve csokival, pogácsával, síppal, minden földi jóval).
Mint kiderült, mire megérkeztem, Iván és Zsuzsa néni (az óvónénije) már megbeszélték, hogy melyik lesz a szekrénye, hol fog aludni. Tegnap már be is mutatkozott a Katica csoportban.
Minden bölcsis felnőtt megölelgette, megcsókolgatta Ivánt, még a takarító néni is, mintha mostantól sosem látnák többet, pedig csak a térdig érő kerítés másik oldalán fog játszani...

Most látszik csak, milyen jó döntés volt még egy évet a bölcsiben tartani. Igaz, hogy novemberben már 4 éves lesz, de mostanra érett meg igazán az ovira. Ég a vágytól, hogy ovis lehessen, már most nagy érzelmi biztonsággal kötődik Zsuzsa nénihez, szót fogad neki, betartja a szabályokat, tökéletesen szobatiszta (idejét sem tudom, mikor történt bármiféle apró baleset is).
Úgy éli meg az oviba menetelt, mint egy régóta áhított nagy ajándékot, bölcsis ölelő karokból ovis ölelő karokba.

Nincsenek megjegyzések: