2007/03/05

Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem értek. Vagy a gyerekek működnek fordítva, vagy én gondolom rosszul a dolgokat.
Vegyük például az ebédet. Nem tudok olyan klassz kaját főzni, amiből a kötelező egy kóstoláson kívül bármennyit is ennének.
Ha azonban ebédet rendelek, jóízűen bepakolnak belőle.
Kezdem feladni az olyan irányú vágyaimat, hogy isteni finom, tápláló házikosztot egyen a családom. Pedig esküszöm jól főzök (a Gastroyalos és Food-os ebédnél mindenféleképpen jobban)...

Aztán nézzük a másik megfejthetetlen tételt.
Napok óta be vagyunk zárva a házba, amilyen szutyok esős idő volt mostanában. Délben mindkét gyerek már csak fogpiszkálóval bírta nyitvatartani a szemét. Nulla mozgás, csak a szokásos megkattanós rohangászás, verekedés.
Na mármost ehhez képest ma hét ágra sütött a nap, voltunk kint délelőtt kétszer fél órát, lájtos motorozás, aszfaltfirka, virágnézegetés, macskázás.
Az ember azt gondolná, ez a friss, tavaszi levegő majd tesz róla, hogy jól aludjanak.
Erre mi történik? Ivánnak lassan ébrednie kéne, ehhez képest még mindig a szobájában őrjöng, nem hajlandó elaludni.
Ki a fene érti ezt? Mert én nem, az biztos...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

a főzős részt jól ismerem, pontosan ugyanez megy nálunk is, nincsen, nem létezik az a kaja, amit én olyan jól tudnék megfőzni, hogy azt lássam: a gyerek ráveti magát és boldog vigyorral a képén, csurgó zsírral a karján mondja nekem tele szájjal, hogy ez finom, anyu! :)

pedig én is jól főzök, ez nem kérdés, tisztában vagyok a korlátaimmal, de főzni éppenség tudok, akarok és szeretek. :)

bezzeg, ha a pizzafutós bácsi hoz ide bármit is vagy étterembe megyünk vagy még egyszerűbb: ovis Junior közétkeztetés... na az, az igen, az valami! szed kétszer is és bepakol óriási adagokat, csakúgy, mint anyósom szétcseszett, eldelikátozott húsleveséből. :)))

a gyereknek rossz az ízlése, úgy döntöttem, nem baj, ha kitartóan jó kajákkal bombázom, majd megjavul. vagy nem. :)

Névtelen írta...

Csak egy ötlet: nem lehet valahogy "becsapni" őkelméket? Hogy a hozott kaját kicseréled a sajátodra és úgy adod el, mintha rendelted volna? :) azt meg esetleg megeszed... ha nem leltározzák nagyon, hogy mit rendelsz és nem előttük bontod ki, talán megoldható, nem?
De ha hülye ötlet, akkor bocsi :)
Nálunk minden kaját megeszik a lány itthon, bár imádja a hozatott pizzát is :) Mekibe nem tervezünk menni.