2009/11/22

Minden évben én veszem meg az ajándékot a gyerekeknek anyám, öcsémék, és bátyám nevében. Tavaly felgerjedt bennem a józan ész, és közöltem, közös nagy ajándékot fognak adni, nem három kicsit.
Persze megvettem, becsomagoltam, odaadtam, ők az összeggel, és azzal járultak hozzá, hogy nézték, ahogy a gyerekek örvendeznek.
Idén már azt sem hajlandók megmondani, hogy mégis mennyit szánnak rá. Találjam ki azt is én?!

2 megjegyzés:

szlivkaszilvi írta...

Mivel most már három gyereketek van. Még a gyerekenként párezer forit is tizenfölött ezer. Én ha nagyobb ajándékot veszek több ember nevében és úgy látom, hogy elég magas az összeg, meg sem mondom mennyi az ára, kérek egy minimálisat a többit meg mi kipótoljuk. Így nem kell azon se agyalnom, hogy mennyit fognak összeadni, ezáltal mennyiért vehetek, illetve senkit sem hozok kellemetlen helyzetbe, ha le van égve. Így is aki többet gondolt, mint mondtam többet is ad:).

presh írta...

igen, én is így csinálom mindig, de azért mégis nagyjából szeretem tudni, hogy mennyire számíthatok tőlük.
végül persze én mondtam meg, gyerekenként (emma, iván) 10e milosnak meg egy plüss állat, tehát olyan 25 oszlik 3 felé. mi felnőttek már régen nem veszünk egymásnak, viszont mindig nálunk van a családi ünneplés, kajával, piával a 20ast kb. beletesszük mi is.

muszáj kiszámolni, mert ott van a másik két gyerek, ha azt mondom, hogy gyerekenként kb 15e ft (de persze a végére mindig több), az 5 gyerekkel számolva is 75 rugó, plussz fa, kaja, egyéb járulékos költségek iszonyat pénz minden évben. mindezt úgy, hogy egymásnak csak apróságot veszünk...