2010/01/19


Tizenegy hónapos

Cukisági faktor az egekben. Napközben. Éjjel nem annyira.
Az a jó éjszaka, amikor csak éjfélkor, háromkor és hatkor kel (hatkor már fel is kel). De ilyen jó éjszakánk régen nem volt, inább az a jellemző, hogy fél-másfél óránként ébred.
Nem tudom mitől, kifogytam az ötletekből, túlélésre játszom.
Napközben nagyon jó, kialakult napirendünk van.
Hatkor felkel, általában Jurával megy le, én még alszom nyolcig. Kilenckor, mikor a többiek elmenenk oviba, lerakom aludni. Általában cicin alszik el. 11-kor ébred (legtöbbször kakisan). Délben ebédel, egy üveg bébiétel lecsúszik.
Kettőig játszik a karámban, akkor megint alszik négyig.
Ha ébred, megyünk az oviba.
Hat körül érünk haza, akkor megint eszik, tápit, vagy szopizik. Amíg mi vacsizunk, ő almát majszol.
Fél nyolckor fürdés, ekcéma miatt kétnaponta, nyolckor fekvés.
Cicin alszik el nagyon gyorsan.

Nappal jókedvű, kiegyensúlyozott, huncut. Nagyon sokat játszik magában.
Tud pakolászni, játékot a dobozába, labdát eldobni, egyre több lépést tesz meg egyedül (megfontoltan, komótosan), pici szöszt felcsippenteni, kupakot lecsavarni, repülő légcsavarját forgatni és közben brümmögni, gombokat nyomogatni, hogy a játékok zenéljenek, tapsolni és pápázni, kinyújtott mutatóujjal mutatni, rázni a fejét (de ez még nem nem-et jelent), etetőszékből és karámból játékokat direkt kidobálni, másodfokú egyenletet megoldani, deriválni, takaró alatt Dosztojevszkij-t olvasni.
Szavai (a teljesség igénye nélkül): cici, csüccs, tes (tessék), enye (anya), emm (Emma), chi (Chili), baba, ott, hi-ta (hinta-palinta), pá-pá, de (ügyes) ta/te általános szó, minden másra vonatkozik.
Nagy valószínűséggel tejfehérje allergiás, február közepén megyünk kivizsgálásra, addig is tartom a szigorú tejmentes diétát.
9780 (vagy 9870?!) gramm, és hosszra tuti nőtt, de azt nem mértem.
Összességében imádom minden kis porcikáját, legtöbbször éjjel is, bármennyit kel. Valószínüleg az az allergia miatt van úgyis.

1 megjegyzés:

vbea írta...

Most olvasom... kétségkívül rokonlelkek. Nekem nagyobbikom éjjel-nappal hisztiműszakot vállalt, katasztrofálisan nem aludt - másfél évig. Azóta remekül. Janku viszont Miloshoz hasonlóan kiegyensúlyozott, teljességgel vidám és kacér, valamint jól alvó, kipihenten ébredő csajos - tökéletesre alakított napi-és étrenddel... ám éjjelünk is: UGYANEZ...