2009/04/22

Ruhák
Mindent elborítanak, hatalmas kupacokban állnak a ház minden szegletében. Kinőtt, fiú-lány, téli-nyári, kölcsönbe adni, kapni. Szinte folyamatosan zúg a mosógép, a szárító, sosem érek a végére. Mindig van egy kupac, amit máshova kell vinni, el kell rakni, ki kell szelektálni.
Úgy érzem, a gyerekeim minden nap nőnek, vagy összemennek, fáradt szemmel méricskélem a rég nem hordott darabokat, kicsi-e már, vagy jó még, de ha mégis kicsi, hová tegyem?
A mosókonyhában térdig gázolok bennük, hullik a homok, a cukorkás papír, be kell-e áztatni, vagy elég az erősebb mosás? Vajon ide mi ömlött? Ahá, már emlékszem, indulás utáni második percben öntötte végig magán a kakaót, visítás, veszekedés, késés - szokás szerint.
Ruhák, ruhák, ruhák.
Na persze, egyetlen káros szenvedélyem maradt csak meg, a turizás. Nem tudok ellenállni neki, így aztán nem csoda, ha a házba áramló ruhák is csak szaporítják a kupacokat...

6 megjegyzés:

mamaka írta...

Többször gondolkodom azon, hogy csinálták őseink mosógép nélkül. Valszeg nem cserélték azonnal, ha a gyerek indulás után két perccel leöntötte, egy nap után nem váltottak újra. Én hiszi rohamot kapok naponta a szennyestől.

Eszter írta...

Jaj hol vannak jó kis turik, ahol kilós árak vannak? Tudsz mondani egy-két címet? Ma a HÁDA üzleteiben voltam, de ott darabár van, s nem olcsó. Egy vékony halásznadrág árából egy másik kilós turiban (ezt az egyet ismerem) vettem két felsőt és egy nadrágot.

presh írta...

Nem tudok jó kilós turit sajnos. Én is darabárasba járok, ami tényleg nem olcsó :-(

zso írta...

Újesten az árpád üzletháztól a tél utca felé van egy nagy hada kilos, jó ruhák szoktak lenni, midnen szerdán frissítés van és minden hónap első szerdáján csere.

Eszter írta...

köszönöm :)

zso írta...

vagy ma voltam a Nagy lajos király útiban...amia fenomén helyén nyílt, őőőrületesen nagy, 1 óra kevés csaka gyerekrészlehgez, 2490/kg áron