2008/09/17

Ma oviból hazafelé beugrottunk a pékhez kakaós csigáért. A parkolóban hatalmas gesztenyefák állnak. Adta magát, hogy szedjünk egy jó zacskónyi vadgesztenyét. Hiszen ősz van, vagy mi...
Találtunk is számosat. Jókat nevettünk, Iván megfogott egy héjában levő gesztenyét, mire az ijedtében kiugrott szúrós kis kabátkájából.
Még Milos is kivette részét a mókából, lendületes rúgásokkal (fejelésekkel?) adta tudtomra, hogy szerinte egyáltalán nem jópofa, hogy a földet lesve, lehajolva sétálok, őt összenyomva.
Itthon kiterítettük a zsákmányt a konyhaasztalra, hogy figurákat gyártsunk belőle. Itt nekem megállt a tudományom, köztudottan nem vagyok egy kreatív ember. Még szerencse, hogy gugli az én barátom segített.
Azért megvárjuk az erősítést (ti. apát), hiszen ő viszont nagy barkácsoló...
Le is vezényelte szépen a gesztenyeszakkört. Gyártottak emberkét, lovat, sünit.
Iván kezdi felfogni ezt a kistesó dolgot, a maga módján dolgozza fel. Kicsi babákat gyárt mindenből, aki anyukájuk pocakjában vannak (akár néhány darab legóból is).
Az emberkét át is alakította kisbabává, aki köldökzsinóron (szívószál) kapja a pocakjába a hamikát az anyukájától (egy kis párnán keresztül). Az első képen a büszke mester feszít a méhlepénnyel, és köldökzsinórral ellátott kis emberkéjével. (Egyébiránt gyártott nyalókát, és rádiót is.)








3 megjegyzés:

Leddy írta...

Tudom, hogy hülye kérdés, de mivel fúrod ki a gesztenyét, hogy beletehesd a pálcikát? A gyerek melyik részét csinálja ebből? Féltem, de nagyon kreatív akar lenni, muszáj felnőnöm hozzá :)
Alapanyag már van egy lóra és ha megtudja, hajlandóság is :)

presh írta...

Késsel át kell szúrni a kemény héjjat, és a puha részbe már beleszalad a fogpiszkáló. A késes részt Jura csinálta, de a többit a gyerekek.
Vagy ha nagyon friss, puha még a gesztenye, akkor a külső burkán is át lehet szúrni a hegyes fogpiszkát. Iván simán megcsinálta.

Leddy írta...

Köszi! :)