2010/03/17

Milostudomány

Fújja az orrát, méghozzá ügyesen.
Mondjuk nem is csoda, megint hetek óta beteg. Most nagyon örülök, mert végre feljött az orrába a hurut, ki tudja fújni, ami komoly előrelépés ahhoz képest, hogy hetek óta a mellkasában hörög-morog, ciripel, sípol, szörcsög a cucc. Amitől persze köhög, öklendezik, aztán hányás a vége.
A doki néni szerint hajlamos arra, hogy letapadjon neki a cucc, amitől obtruktív bronchitis alakul ki. Utánaolvastam, és az derült ki, hogy ez összefügg a tejallergiával is...
Szóval neki már volt kettő ilyen (legutóbb decemberben), és három után kivizsgálás javasolt... Háköszi...

3 megjegyzés:

r. írta...

mit kell kivizsgalni az obstruktiv bronhitiszen? (volt nekunk, tejallergiank is, nem mondom, h nincs helyette leguti allergia, meg asztmatikus tunetek, de az obst.b. tipikusan korosztalyi jelenseg volt, alapvetoen 1 eves korig jellemzo, mi meg oxigenert is be kellett ugorjunk miatta, de felesleges vizsgalatokra ne menjetek, foleg, sztem)

Eszter írta...

Mi a pulmanológián voltunk, ahol megnézték hogy esetleg allergia válthatja-e ki az asztmatikus tüneteket (ekcémás is Zsófika), de nem az a bűnös, így kaptunk rágótablettát és ha sípol a tüdő Ventolint használjunk.
Az van, hogy a vírus nála nem sima köhögést és náthát hoz ki, hanem ezeket az asztmatikus tüneteket (hosszan tartó köhögés, fel nem szakadó, és sípoló légzés)

presh írta...

Eszter mi is pont így vagyunk vele. Nehezíti a dolgot a fogzás is, mert ugyanolyan taknyosan fogzik, mint Emma, csak neki nem az orrában termelődik a sok takony, hanem mellkasnál megakad.
Egy pullmonológiai kivizsgálás szerintem nem árt (esetleg F.O.G.), de ezalatt nem hörgötükrözést értek...