2009/05/19


Három hónapos

Továbbra is csak és kizárólag áradozni tudok. Ez a gyerek egy főnyeremény, egy lottó ötös, egy bónuszpálya.
Ha tiszteletben tartom az érzékenységét, és nem piszkálom meg hurcolom feleslegesen, akkor a világ legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb gyereke. Cserébe ha muszáj jönnimenni, nyüzsögni, akkor azt jól tűri. Eltűri. Ő nem az a baba, akit hurcolni lehet babaúszásra, bébizenére, ringató foglalkozásra, stb... Ő köszöni szépen, kiválóan elvan a járókában is. Már a kert is határeset...

Érzelmileg
továbbra sem egy haverkodós fajta, leginkább csak rám mosolyog, nekem magyaráz, de azt igen bőbeszédűen. Apára és tesókra korlátozott mértékben vigyorog, mamát néha a kegyeibe fogadja. Mindenki mást gyanakodva szemlél.

Értelmileg
szélsebesen fejlődik, ért összefüggéseket, és kiválóan felismeri azt a szót, hogy "cici". Mozgó dolgokat, leginkább a forgót, vagy faleveleket hosszasan tanulmányoz.
Sokat és jól alszik, napközben is. Éjjel egyszer kel, eddig négykor, de ma például hatkor.

Mozgásilag
sejtet egy-két nagyobb lélegzetvételű dolgot, ügyesen az oldalára fordul (ha akar), ma reggelre lerúgta a takaróját és körbeforgott 180 fokot az ágyban. Hasonfekve egészen kinyomja magát, és hosszasan nézelődik, kúszással próbálkozik. Ezek nagy dolgok, tekintetbe véve azt a tényt, hogy a súlya (és testalkata) egy fókabébiével vetekszik.
Egyre ügyesebben céloz be, és fog meg dolgokat, amiket aztán jó eséllyel a szájához húz. Az öklét jóízűen nyónyálja, viszonylag ritkán vágja orrba magát.
Kicsit aggaszt, hogy még mindig sokat van ökölben a keze, kicsit feszesnek tűnik a tónusa. Tényleg fel kéne hívnom Tiát.

És most jöjjenek a számok:
Súlya 7030 gramm, hossza 63 cm, fej és mellkaskörfogata egyaránt 41 cm.

A mai napot két oltással ünnepeltük, amit ő férfiasan sértődött és kitartó zokogással jutalmazott. Szegénykémnek azóta rettenetesen fáj a lába...

1 megjegyzés:

muzsi írta...

nos hát akkor súlyban le is körözte dorkát :DDD