2009/02/05

Hosszú és tanulságos telefonbeszélgetést folytattam a szadai waldorf ovi óvónénijével.
Nagyon megörült nekünk, mert ilyen nagyobb korú gyerekre van éppen szükségük, mint a mi kettőnk.
Most is lenne hely, és örülnének is neki, ha jönnének a gyerekek (persze előzetes találkozás, felmérés, ilyesmi azért lenne).
Hát Milos baba miatt éppen nem lenne jó ötlet a nagyokat kirántani a jól megszokott kis közegükből, hiszen az ovi számukra egy szeretett, biztos közeg.
Jól át kell még ezt rágni azt hiszem, nem az odamenetelt, hanem a mikor-t.
Amit hallottam, az nagyon tetszett, nagy valószínűséggel tényleg sokkal közelebb fog állni a családunkhoz a waldorf ovi, mint a mostani.
Bármennyire is imádjuk ezt az ovit...

4 megjegyzés:

szlivkaszilvi írta...

De most nem igazán értelek. Amikor voltunk a waldorfos ovis nyílt napon, akkor miért nem oda adtad be Emmát? Meg most végülis nem suliban gondolkodtál, hanem oviváltásban???? Meg hogyan fogod elhozni egykor a gyerekeket az oviból?

presh írta...

Mert az az ovi egyáltalán nem tetszett, és nem is vették volna fel 3 évesen, hiszen a waldorfosok 4 évesen kezdik az ovit.
a mostani oviban a logopédus csaj waldorfos, és ő felmérte emmát. szerinte nem iskolaérett még, ő is (és szinte mindenki) azt tanácsolja, inkább várjunk még, irassuk át egy év w oviba.
szépen meg is szokjuk a waldorfot, ha nem jön be, akkor még mindig beirathatjuk normál suliba jövőre, ha meg tetszik, akkor az oviból gond nélkül felveszik a suliba, míg külsősként szinte esélyünk sem lenne.
ez az egykor elhozás tényleg húzós, de végülis időmből kitelik, úgysem alszanak már ebéd után.
bár egyébként pont a szadai oviban van napközi is...

szlivkaszilvi írta...

Csak a kicsi miatt kérdeztem, hogy meg fogod tudni-e oldani az 1 órás elhozást, és hogy onnantól kezdve három gyerkőccel otthon. és most végülis mit döntöttél, vagy mikor kell eldöntened a waldorf ovit? Az utolsó mondatot viszont nem értem, mármint hogy waldorf ovi után bevinnéd a szadai napközibe őket? Amúgy csak Emmát vinnéd át a waldorf oviba?

presh írta...

ááá, asszem félreértés. a szadai ovi az egy waldorf ovi, nemrég nyílt, talán akkor még nem is volt, mikor mi voltunk a gödöllőiben nyílt napon, vagy min.
és van nekik napközijük is.
a tervek szerint szeptemberben visszük át őket, és mindkettejüket (nem is lenne értelme száz felé mászkálni), nem csak emmát.