2007/09/29

A széljárta fűzfa meséi
Emmának vettem a CBA-ban egy forint hijján hétszáz helyi egységért, fájdalomdíjul az elmúlt napokért.
Ezeknél az óccsó dvd-knél sosem lehessen tudni. A nagytöbbsége tűzre (se) való szemét, de néha igazi gyöngyszemre lehet lelni (gondoljunk csak a Rosencrantz és Guildenstern halott-ra, amit Európában mindenhol speckó boltokban méregdrágán árulnak, nálunk meg "turis dvd").
Vagy itt van például a széljárta fűzfa is.
Vérbeli brit állatmese, annak minden kedvességével és humorával. Sajnos csak magyar szinkronnal árulják, pedig az eredeti hangokat igazán nagy brit nevek adták az állatoknak, úgyismint Richard Briers, Hugh Laurie, Imelda Staunton (HP5 - Umbridge)...
Egy kis nyomozással kiderül, hogy a dvd-n szereplő másik mesének van egy Terry Jones-féle feldolgozása is, ami Magyarországon Békavári uraság címen jelent meg.
De nem szaporítom tovább a szót, jó szívvel ajánlom ezt a dvd-t minden olyan szülőnek, akit már a hidegrázás tör ki a disney hercegnőktől, cuki macikáktől, és mókás űrlényektől.

1 megjegyzés:

Milkabogre írta...

Nagyon szép címe van:) Lehet, ho mi is megvesszük.
A hercegnőtengerben, meg kell mondjam, reménysugár (jesszasz, micsoda képzavar), hogy Fanni a Magyar népmesék sorozatot is kedveli, sőt, azokat én is.
Iricc, figyusz, közben kiderült, hogy vasárnap nem dolgozom, ha idejében felhívsz, rátok áldozom a délutánomat, hogy kivasaljak vagy valami. Mzs pl. tudja a telefonszámomat, ha kellek, időben telefonálj.