2010/06/02

Újabb látogatás Zelkánál és Miklósnál

Az egész nagyon jól indult, mert vonatoztunk egy jót a Nyugatiba, és átsétáltunk Jura új irodáját megnézni, ott találkoztunk vele. Persze még folynak a munkálatok, hogy kész legyen az egy hónap múlva esedékes beköltözésre.
Onnan átvágtunk a városon, valami rettenetes dugóban. Egyszerűen döbbenetes számomra, hogy vannak emberek, akik fél négykor mennek hazafelé, és nem csak néhányan, hanem dugónyian...
Hát csak nem megy mindenki pszihológushoz?!
Hosszasan voltunk ott, végül kisütöttük, hogy Milos menjen csak bölcsibe heti 1-2 napra. Marika amúgy is tárt karokkal várja, születése óta számontartják, bérelt helye van a gondozó nénik ölében.
Egyrészt viaskodik bennem a rossz érzés, hogy milyen anya az olyan, aki azért adja bölcsibe a 15 hónaposát, hogy a lábát lógassa, meg eljárhasson kozmetikushoz, másrészt a dolgok összértékét tekintve valóban a pozitív irányba billen a mérleg. Heti 1-2 napon egy szerető közegben lesz, hasonló korú gyerekek között, játszanak vele, énekelnek, mondókáznak, cserében lesz egy kipihentebb, jókedvűbb anyukája, és Ivánnak is sokat fog jelenteni, hogy lám csak, Milos is megy bölibe, nem itthon van velem naphosszat.
Éppen ideje kicsit újraépíteni a megtépázott önbecsülésemet, pocsékul nézek ki, nem elég, hogy kövér disznó vagyok, az majd elmúlik a szoptatás végeztével, de meglehetősen nyúzott vagyok, zilált és szétszórt.
Én pedig nekilátok keresni, vagy szervezni kedvemre való tornát.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Felesleges magyarázkodnod, hogy miért akarod beadni a harmadik gyerekedet is heti 1-2 napra bölcsibe. Magadnak se magyarázd:). Én amúgyis teljesen el vagyok ájulva minden háromgyerekes anyától, hogy még "élnek", én időnként egy gyerektől is kipurcanok idegileg:). Aki meg megteheti, hogy hetente pár órát szerezzen magának, csakis magának, az pedig tegye meg igenis:).
Szlivka

presh írta...

egyel néha sokkal nehezebb, mint hárommal...

brekka írta...

én csak azt nem értem, hogy miért ufó az, aki 7-fél8-tól fél4-ig dolgozik... :)

Akecsk írta...

Ott az utolsó előtti bekezdésben a válasz a miértre.
Építs, mozogj, foglalkozz kicsit magaddal! Ha ezeket meg tudod tenni máris jobb mindenkinek, kicsiknek is nagyoknak is egyaránt.
Hajrá!

kadarm írta...

igazán nem gondolnám, hogy túlértékellek, de amit ismerek belőled, az alapján elsősorban nem tornára, hanem valami értelmes tevékenységre van szükséged. nekem ordít a posztjaidból, hogy unatkozol. van, aki megtalálja a számára elegendő ingert miközben otthon van x gyerekkel, te nem látszol ilyennek. persze szülhetsz még egy gyereket, az egy időre megoldja a problémát, de valamikor csak szembe kell nézni vele. nem munkára gondolok, bár azt is lehet jót találni, akár valami hobbi is lehet, ami leköt és boldoggá tesz, különben csak egyre szarabbul fogod magad érezni. szerintem.

presh írta...

Réka, csak számomra furcsa, szinte minden ismerősöm 7 után végez a munkahelyén (8-9-től).

Monika nyilvánvalóan hülyére unom itthon magam :-))))
Az újabb gyerek szülésére vonatkozó rosszindulatúnak tűnő megjegyzésedet inkább nem is kommentálom.
Könnyű mondani, hogy találjak egy jó hobbit, ami leköt, sokkal nehezebb meg is találni.Egyelőre elindulok a torna vonalon, mert arra valóban szükségem van, a többi meg majd alakul.