2013/08/16

Vámpír diaré negyedik évad

Aki még nem látta, az óvatosan (vagy ne) olvassa, durván spoileres írás következik.


Nem titkolom, az egyik kedvenc sorozatom. És el is hiszem, hogy komoly kihívás a negyedik évadra is kicsavarni valamit a sztoriból. De azért ez mindennek a teteje.
Ez az évad egy tömény szenvedés volt, azt hiszem mondhatom, hogy minden résztvevő számára. Úgy a szereplők, mint a nézők tekintetében.
Lássuk csak. A legfőbb szívás. Abszolute Team Delena vagyok, véééééégre, három évad alatt eljutottunk idáig, erre mit kapok?! Sire bound?! Most komolyan! Nóóóóórmááális Maaargit? De ha még ezt be is nyelem, az évad közepén azt is kikapcsolja... Csak a leges-leges-legvégén van egy icipici jelenet. Na köszi... Közben mindenki maga alatt van a dologtól, mintha nem az lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy tinilány átszerethet egyik fiúból a másikba...
Aztán ott van Elena... Eddig is egy idegesítő kis hisztis p. volt, reméltem, hogy talán a vámpíság javít a dolgon, de nem! Még idegesítőbb lett. Fél évadon keresztül az ő takonyfolyatós zokogását kellett nézni.  Miközben úgy hullanak az emberek (és egyebek), mint a legyek, mindenki megöl mindenkit, azon parázik az összes szereplő, hogy jaj csak Elenácska meg ne öljön valakit, mert akkor aztán összedől a világ. Haggyámá! Legszívesebben én karóztam volna már meg, és az utolsó részben komolyan Katherine-nek drukkoltam, hogy legalább neki sikerüljön. Az némileg javított a helyzeten, hogy volt pár rész, amikor legalább szórakoztató volt, de akkor meg mindenki ott lihegett körülötte, hogy kapcsoljon már vissza. Áhhh....
Na és akkor Damon. Komolyan, a kedvencem volt eddig, de ez a Delenás-dolog nem tett túl jót neki, ugyanolyan pincsikutya lett, mint Stefan.
A nyomozós szál kissé nyögvenyelős volt, a második évadban Katherine ijesztőbb volt, mint ez az operaház fantomja Silas.
Bonnie? Eddig sem volt a kedvencem, hát most sem lopta be magát a szívembe...
Na és akkor az abszolute főkedvencem, Klaus (bocs, Damon, de lejárt az időd, ezentúl Klaus lesz a telefonom háttérképe - mármint ha megjavították (a telefonomat,  nem Klaust).
A tavalyi évad igazi főgonosza, aki átvette a vezetést Damontól a sármos (de titokban érző szívű) főgenyó leosztásban. Az évad egyértelműen egyetlen érdekes figurája Kalus volt, és persze Caroline, akinek ugyan kisség megkopott a tökössége, de még mindig messze a legjobbfej csaj egész Mystic Falls-ban. Nagyon drukkoltam, hogy összejöjjenek, erre mi történik? Klaus elhúz New Orleans-be, hogy teljes mellbedobással alakíthassa az Originals főszerepét (ráadásul felcsinálja azt az ellenszenves vérfarkas ribancot???! Maaaaargit!) Ezzel nagyjából ki is húnyt az összes érdekesség a sorozatból. Láttátok az Originals stáblistáját? Caroline egyáltalán nem szerepel. Na ennyit a reményeimről.
És ha már itt tartunk... Most vagy én vagyok szexmániás, vagy a vérontáshoz képest valóban döbbenetesen kevés az ágyjelenet a sorozatban? A kis álszent prűd amerikaiak. Több szívet téptek ki, mint ahány csillag van az égen, de ha valaki lekapja a fölsőjét, mindenki elpirul...
Az utolsó részen látszik, hogy rezgett a léc, kap-e zöld utat az ötödik évad, mert szinte mindent szépen elrendeztek, aztán olyan érzésem volt, mintha a forgatás felénél jött volna a telefon, hogy lesz ötödik  évad, erre kapkodva összetákoltak valami kuszaságot. De legalább kicsit megint szerepelt Alaric és Lexi, akiket imádok.
Na megyek, nekilátok a True Bloodnak, hátha az jobban sikerült...

2 megjegyzés:

Orlissa írta...

Teljesen egyetértek! Hatalmas elszántsággal végignéztem ezt az évadot (ha egyszer már nekiálltam), de igazából nálam már ott elszakadt a cérna, mikor Jeremy teljesen indokolatlanul letépte magáról a pulóvert. Attól tartok ez a sorozat végleg kifújt, már csak kavarják a szálakat, meg aztán most még Klaust is kiveszik - az Originalsnak adok még egy esélyt, az elég friss ahhoz, hogy akár még jó is lehet, aztán meglátjuk.
U.I.: Ez nem még csak a negyedik évad volt?

presh írta...

De, igazad van, ez még csak a negyedik volt, javítottam is, köszi! Összekevertem a True Blood-dal, annak megy most a hatodik évada.