2012/10/10

Milos az oviban

Kicsi Milosom szárnyakat kapott az oviban. Zenei csoportba jár, összesen nyolcan vannak, az óvónénik szuperlelkesek, mi más is kéne még egy ADHD-s gyereknek.
Ráadásul az a két áldott asszony rájött, hogy rengeteg dícserettel a csillagokat is leteríti a lábuk elé a címben említett ded. Rögtön a második hét péntekjén Miloska vihette haza hétvégére a sünit, ami a legjobb gyereknek jár. Ez rögtön azután történt, hogy a teljes gyereklétszámból ő volt az egyetlen, aki kabátostul ugrott fejest az ovi egyetlen pocsolyájába. Zágsón -vontam vállat, van otthon mosógép, és egyébként sem Armani öltönyben járatom a gyereket oviba. De persze nagyon röhögtem ezen a süni dolgon, és lélekben kalapot emeltem ez előtt a zseniális pedagógiai húzás előtt, hiszen Milos ettől kezdve minden energiáját ( ami elhihetitek nekem, nem kevés) a jógyerekségre fordítja.
Részeg matrózokat megszégyenítő harsány énekszóval vonul végig minden reggel a folyosón, hgy az ajtóban elbúcsúzva megejtse az általa kifejlesztett csókcsata elköszönést (nyálas cuppanósokat nyal az arcom minden pontjára, az államtól a szememen át a homlokomig), majd az ajtón belépve fogadja a hódolóit ( úgyismint óvónénik és csoporttársnők).
Ha megyek érte, túláradó szerelemmel vetődik rám, miközben üvegrepesztő hangon ordítja, hogy jóvótazovííí, majd tettetett nemtörődömséggel issza az óvonénik dícsérő szavait az aznapi hőstetteiről.
Így tehát túlzás nélkül állíthatom, ez egy igazán boldog kisgyerek, aki a legjobb helyen van napközben...

2 megjegyzés:

tothmagdi írta...

atyaég, h ez milyen jól hangzik! ez állami ovi, ott Őrbottyánban? mesélj róla kérlek pár szóban, ha van rá időd. nekünk nagyon kellene egy jobb ovi, vagy jobb csoport Marcinak.

presh írta...

Dehooogy állami ovi, ez az Árnyas magánovi Veresen, ahova bölcsibe is járt, és ahova a nagyok is jártak oviba. www.arnyasnet.hu