2012/10/30

Hol is kezdjem

Vannak időszakok, amikor az ember azért nem ír, mert semmi sem történik, és vannak időszakok, amikor azért nem ír az ember, mert olyan sokminden történik. Azt hiszem ez most az utóbbi. Először is egyre erősödő gyanúm, hogy Emma is figyelemzavaros, és mivel Virág is hasonló véleményen van, valószínűleg nem csak az én képzelődésem ez az egész. Ő a lassú típusú figyelemzavaros, nem a pörgős. Ahogy nő a teljesítménykényszer a suliban, úgy nyílik az olló, és tulajdonképpen hozza a klasszikus ADHD attitűdöt, ha képtelen vagyok megfelelni, akkor nem is akarok megfelelni, az legalább az én döntésem. Elkezdtünk járni vele pszichológushoz a Cseperedőbe, ezzel párhuzamosan elindítottam a nevtanban is a dolgot, a legbiztosabb, ha csinálnak neki egy képességprofilt. Annyira akarom, hogy ne legyen igazam. Ezzel párhuzamosan folyamatosan a vitaminok fontosságába botlom, valahogy úgy érzem, ebben az irányban érdemes elindulnunk. Voltam egy Lenkei előadáson is, ennek megkoronázásaképpen, és bár nem lettem a Lenkei Fan Club tagja, el kell ismernem, van igazság abban, amit mond. No az összeesküvés-elméletei cseppet sem érdekelnek, ha úgy is van, egymagam tenni ellene nem tudok, nem is akarok. De ha a vitaminokról egy csepp kis igaza is van, akkor érdemes kipróbálni. A november ennek a kipróbálására lett kinevezve, bevásároltam mindenkinek mindenféle vitamint (nem csak lenkei-félét, de azt is), és most tömöm a családba pár napja. Egyelőre pozitív irányba billen a mérleg, Ivánnak nagymértékben lecsökkentek a mostanában gyakori rohamai, de végülis szünet van, lehet, hogy csak kipihentebb. Én sokkal energikusabb vagyok, de ez lehet placebo is, majd egy hónap után referálok, mire jutottam. Tudom, hogy sem autizmus, sem ADHD nem gyógyítható vitaminokkal, azon a részen már túlvagyok. De ha egy kis esélyem is van rá, hogy enyhítsem a vele járó nehézségeket, rajtam ne múljék...

6 megjegyzés:

muzsi írta...

jajj...

Regi írta...

huh a végén még a L.Ron Hubbard (remélem jól írom)tanai lesz a dologból........

presh írta...

Nem, semmiféleképpen. A scientológia nem érdekel, sem a lenkei-féle összeesküvés elméletek, mint már írtam. Csak és kizárólag a vitaminok.

zsuzsi írta...

A teteles vallasokban nem hiszel, a vitaminokban meg igen? Pont annyi bizonyitek van a hatekonysagukra ;)
Evek ota nem koltok vitaminokra (evekkel ezekott koltottem, en akkor talalkoztam a lenkei konyvvel meg hasonlo, nem magyar tanokkal ;) ) es semmivel nem vagyunk betegesebbek, a gyerek autizmusa nem rosszabb, felesleges penzkidobas volt. Egeszseges taplalkozas, szelsosegek nelkul, megfelelo mennyisegu es minosegu zoldseg es gyumolcs, minden szuksegletet fedez.
Az egyetlen, ami a gyerekeiden (es igy rajtad) segit, az a szaksegitseg es a te figyelmed, szereteted, belejuk fektetett idod es energiad. Ha ez megvan, a tobbi csak hokuszpokusz.
Sok sikert.

Timszike írta...

Nem jo hir:( 3 gyerek hasonlo torol fakado problemaval egy csaladban, ennek eleg kicsi eselye kellene, hogy legyen :(

viksi írta...

Ezt a képet most találtam, és a blogod jutott eszembe (amúgy évek óta csak zugolvasok, és én is egy sorsfordító gyerek anyja vagyok : )
http://pinterest.com/pin/219057969346032058/
üdv, v