2012/02/23

Beindultak a kerekek

Jövő hét szerdán megyünk a Fimotába, elkezdjük Milos generál kivizsgálását. Már megszólaltak a károgók, miszerint nincs is semmi baj ezzel a gyerekkel, nem baj, ha mozgékony, "hiszen fiú"! Na jó, tényleg nem képes megülni az asztalnál, de más hároméves sem, oké tényleg dobálózik, de  más hároméves is, kicsit hangos, követelőző, de ez normális az ő korában, más gyerek is csinálja. Perszenyilván, kérdés az, hogy ez három-négy különböző gyerek, vagy van másik olyan is, akinél ez mind megvan.
A kedvencem az, mikor kiderül, hogy az alvásproblémái az igény szerinti szoptatásra vezethetők vissza. Akárki akármit mond, szoptatástól függetlenül, egyszerűen nem normális, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, mikor aludta eddig át életében teljesen az éjszakát. Az első 2-2,5 év rögtön ki is esik...

Csúnya, rossz karmát vonnék magamra, ha azt kívánnám másnak, hogy csak egy hétig ébredjen úgy minden nap, hogy hajnali ötkor egy pisiszagú hároméves üvöltse az arcába két centiről ezer decibellel, hogy jóreggelt van, teát kér, nem, inkább almalét, szomjas, éhes, almalét, teát, pirítóst, pöttyöst, le akar menni a nappaliba, nem akar lemenni mégsem, éhes, szomjas, bepisilt, almalét, szörpöt, stb... eközben a szemüvegemet és a telefonomat tolja az arcomba, rámászik a fejemre. Esetleg mindezt megelőzve kivágva az ajtót, felcsapja a nagyvillanyt. Egy kiképzőőrmester hozzá képest Teréz anya.
Nem kívánok mégsem ilyet senkinek, mert túl a rossz karmám azért ezt az ellenségemnek sem kívánom.

Közben pedig végig annak drukkolok, hogy mégiscsak nekik legyen igazuk, esküszöm pezsgőt bontok, és minden károgó egészségére iszom egy pohárral, ha a Fimota szerint rendben van a gyerek. Csúnyán be fogok rúgni, ez nem kérdés...

4 megjegyzés:

tothmagdi írta...

majd iszunk együtt :D

nálunk a legjobb, mikor a parancsnok még a szemüveget is felteszi Apa fejére, hogy az 5:40-kor rohanjon a konyhába kakaót keverni, nekem pedig adja az éppen aktuális távirányítót / könyvet, h mesét szeretne és rángat le a nappaliba!

Nelli írta...

Jajj, de ismerős sztorik!!!...

Panni írta...

Örülök, hogy beindultak a dolgok, kíváncsi leszek a fejleményekre!

Melinda írta...

és újra nem vagyok egyedül:)
Adott egy 28 hónapos -aki 26 hónapos koráig "igény szerint szopizott" most a hajnali tej helyett minimum 110 decibellel felkonferálja:
JÓÓÓÓREGGELT, kivilágosodott! Anya húzzad fel a redőnyt, felébredtem, kakaót, sonkát sajtot!