2012/02/10

Ingyé...

Múlt héten bejelentkeztem sima mezei sztk nőgyógyászati rendelésre, a szokásos éves kontrollra. Mára kaptam időpontot. Ma odacsattogtam (szomszéd település), bejelentkeztem a betegfelvételen, mire hátraértem és levettem a kabátomat, jött is a nővérke a folyosón, terelt be a vizsgálóba. Kedves öreg bácsi fogadott, alaposan megvizsgált, citológia, és UH is volt, gyorsan korrektül, pár kérdésemre válaszolt, majd utamra bocsátott, egy hónap múlva telefonáljak a citológia eredményért. Mire a kapott időpontom elérkezett, már kifelé tartottam az épületből. Ingyé... fogjuk rá, hiszen fizetem a tb-t ezer éve.
Mindez magánrendelésen úgy nézne, hogy beutazom Pestre (ennél rövidebb időre ott sem kapok időpontot, inkább sőt), a kapott időpontomhoz képest várok úgy egy órácskát (jó esetben), a vizsgálat hajszálra ugyanez lett volna, de kifelé menet kifizetek 15-20 ezer forintot, majd hazautazom a városból. Ez nem csökkenti a TB-terheimet, ami az én esetemben egyébként egy elhanyagolható összeg. Mondjuk valószínűleg azt az egy órát egy kellemesen berendezett váróban töltöm...

4 megjegyzés:

Vanda írta...

Na, most megváltoztattad a véleményem, miszerint "legközelebb csak magándokihoz!" Az én legutóbbi sztk-s tapasztalatom ugyanis nem volt túl jó, pedig várnom sem kellett. Maga a doki volt annyira tapintatlan és nem óvatos, hogy elvette a kedvem az ingyenes dokitól, ráadásul nem járt el túlságosan szakszerűen sem. Ehhez képest a korábbi - magándokis - vizsgálatom sokkal normálisabban zajlott. Viszont ezek után lehet, hogy teszek még egy próbát, csak majd másik sztk-ba megyek :)

presh írta...

Előtte azért körbekérdeztem, és őket kifejezetten ajánlották. Nyilván nem mindenhol ilyen az sztk rendelés.

Mimmo-gyöngy írta...

...Hmmm, ez melyik szomszéd település, kedves öreg bácsikával fűszerezve?!

presh írta...

Veresegyház