2011/05/02

Eseménydús hétvége - főleg állatok és szórakozás...

Újra kismama a fedélzeten! Ezúttal szerencsére nem én, hanem Aranyfül, alias Hegylakó az, aki anyai örömök elé néz. A nyúlfi áldás az én szülinapom környékén várható. Pénteken hoztuk haza puha forgáccsal kibélelt kifutójába, azóta is kényezteti a család apraja-nagyja. Zsenge pitypangot és tyúkhúrt kap, aki arra jár, simít rajta kettőt-hármat. Mivel a bejáratnál van a ketrece, elég nagy jövés-menés van nála. Jura odáig merészkedett, hogy megemlítette, elvihetném az állatorvoshoz egy kontrollra, mondhatni terhesgondozásra...

Befőztem a szezon első lekvárját, ami igen jól sikerült. 9 kg eperlekvár dunsztolódik csendes magányában a konyhán. (A későbbi visszakereshetőség miatt jegyzeném meg, hogy 6 kg eper, 3 kg cukor, 2 citrom leve, 3 zacsi Haas quittin 2:1, és 1 zacsi 3:1 ugyanaz volt az arány).

Vasárnap megnéztük Emmával a Maci Lacit, hát jujjj deszar volt...

2 megjegyzés:

sneci írta...

ez az eperbefőzés nagyon érdekelne, elhatároztam, hogy idén befőzök és elteszek és fagyasztok és amit lehet...
Első kérdésem: mik ezek az arányok 2:1 meg ilyesmik? Második kérdésem: miért most főzted a lekvárt? Nem kell megvárni, amíg az eper ára kicsit megzuhan? ugye még nem késtem le semmiről???

presh írta...

2:1 az a zacsira van írva, nem tudom mit jelent, gondolom zselésítési fokozatot, a quittin esetében, de többféle van, nézd meg a boltban, ami szimpi, azt vedd meg, tapasztalatom szerint egyformán jó mindegyik.