2008/11/24

A nagy madáretető projekt

Egész hétvégén barkácsoltuk. Egy régi cipőtartó esett áldozatul a fűrésznek és a festéknek. Vékony lécekből állt, azt előbb szétfűrészeltük, majd összeszögeztük madáretetővé.
A festés a gyerekek munkája teljesen (persze leginkább Emma dolgozott vele), a tervezés és kivitelezés Jura érdeme, én koordináltam a munkafázisokat.
Külön extra a madárlépcső (a sorszámosztó automatát és a fotocellás ajtó ötletét elvetettük):




Íme oldalról-alulról:




Itt az alja, ami a legszínesebb, hiszen a fára akasztva az ovisok főleg alulról látják majd. A léceket külön-külön festették a kis művészek temperával. A tető görögösen világoskék, a madarak jókedvét hivatott meghozni, még zord, szürke téli napokon is. A tetőre és az oldalfalakra ragasztott kéregdarabok pedig othonossá teszik számukra az etetőt. Az egész etető zománcspray-vel van impregnálva.




4 megjegyzés:

jakiagi írta...

Ügyesek vagytok. Boldog névnapot Emmának!
sirwins

sneci írta...

ez marha jó néz ki!

samsara írta...

csak csendben megkérdezem - nincs nektek macskátok véletlenül? :) ő biztosan örülni fog a kertbe szoktatott madaraknak, de te is? én ma reggel kaptam kis cinkét ajándékba, hát még mindig próbálom feldolgozni.. szomszéd néni madár etetős, közös a tetőterasz, egy élmény lesz a tél -brrr..

presh írta...

ez az oviba készült a madáretető páléyázatra...