2006/05/20

Voltunk ma az IKEJÁ-ban, minden terhes asszony Mekkájában. Szerintem Budapesten az IKEJÁ-ban a legnagyobb az egy főre eső terhes nők száma. Ahová néz az ember pocakok kacsintanak vissza. Picik, nagyok, gömbölyűek, hegyesek, hegykék.
A nők szemében ott ég az a tűz, amit minden várandós nő érzett már lobogni magában. Elszántan csörtet ilyenkor az ember lánya, hogy megszerezze az utolsó Burkent, vagy Blaxmo-t, és egészen elkeseredik, ha az orra előtt fogy el a Gunntorp.
Emelje fel a kezét, akinek nincs otthon egykét Plastis, nem szunnyad a sarokban valamelyik Klippan, és a kamrában, vagy a garázsban nem Gorm-on sorakoznak a nagyi befőttjei. Ugye, ugye?
Nyomja magába az ember az olcsó és finom svéd húsgolyókat, és közben eltöpreng azon, hogy ezek mindenre gondolnak. Micsoda zseniális találmányaik vannak. Az Antilop ugyebár a világ legjobb etetőszéke, akárki megmondhassa. Mondjuk egy olyan országban, ahol olyan rohadt az időjárás mint náluk, nem is csoda, hogy sok idejük jut eltöprengni bizonyos kérdéseken.
Egy biztos, a gyerekekhez, a tároláshoz és a húsgolyóhoz ők értenek a legjobban. Ráadásul még jófejek is. Az egyetlen cég, aki csinál imádnivalóan puha plüsspatkányt, az az IKEJA.

Nincsenek megjegyzések: