2013/03/08

Lisztérzékenység teszt

Felmerült Ivánnal kapcsolatban, hogy a lassú növekedés és ekcéma hátterében esetleg lisztérzékenység áll.
Párezer forintért kapható a patikákban teszt, ami igen megbízható, hiszen vérből néz ellenanyagot.
Igen. Vérből.
Kis rugós lándzsa csinálja a szúrást.
Ma megvettem a tesztet, és meg is csináltuk.
Én böktem meg az ujját (rá kellett szorítani egy kis műanyag házikót, megnyomni egy kis pöcköt). Igazán semmiség. Végtelen bizalommal tartotta a kis ujját. Egy pattanás, egy sikkantás, egy pici vércsepp.
A teszt NEGATÍV!
De én totál kikészültem. Mekkora egy nagy hülyeség, basszus! Remeg minden porcikám. Egy apró kis bökés, alig fájt neki. Na ennyit erről, leborogatom a lelkemet egy kis alkohollal, megünneplem a negatív eredményt!

2 megjegyzés:

Zsu írta...

Én a középső fiamat viszem majd el dokihoz, nagyon valószínű a tej, de lehet még a tojás is , ami gondot okoz. Ekcéma... néha nahyon durva, vörös, égő foltok jönnek ki rajta:( Pedig már hónapok óta nem kap direkt tejterméket. (tej, sajt, joghurt stb) Amiből lehet kihagyom. és mégis előjön neki.
A középsőm, aki amúgy is a legsérülékenyebb lelkű, még ez is :((((

Anita írta...

Read onlyból belekotnyeleskedve: nálunk is pont ekcéma volt, meg lassú súlynövekedés és egyértelműen a tej volt a hibás. És csak akkor múlt el, amikor SEMMI tejtartalmút nem kapott, tehát pl. ropit, a legtöbb bolti kenyeret, kalácsot, a legtöbb margarint, mert legnagyobb meglepetésemre ezekben is van tej. Az ekcéma hamar elmúlt, a többi tünet (mert volt más is), kb egy hónap szigorú diéta után.