2011/01/24

Időpontok
Februárban megyünk Milossal nefrológiára, és allergia vizsgálatra is. A nefrológiától már nem tartok, bár előtte pár nappal biztos bent lesz a zabszem.
Az allergia vizsgálat pocsék lesz, mert előtte 2-3 nappal el kell kezdeni tejterméket adni Milosnak, hogy a vérvizsgálat kimutasson valamit, ez pedig nagymértékű kínlódással fog járni.
Valamint az sem elhanyagolható tény, hogy ez utóbbi iszonyat drága lesz...

7 megjegyzés:

r. írta...

hova mentek? tejallergianal tejet etetnek gyerekkel kontroll nelkul? mi orvosi kontrollalt korulmenyek kozott, milliliteres terhelesekkel toltuk, es ha mar kapott tejet, akkor a vervizsgalat mar mutatni fogja anelkul is,

presh írta...

Budai allergia központba. Ez nekem is kicsit furcsa volt, én tejterheléses tesztre gondoltam, de kiderült, hogy vérvétel lesz. Legalábbis ezt a recós mondta. Sajnos nincs tapasztalatom ez ügyben, eddig csak egy alkalommal voltunk, már az is egy kicsit furcsa volt, hogy a doktornő csak az én elmondásom alapján mondta azt, hogy na ez tejallergia. Fizettünk érte tizensok ezer ft-ot. Pedig országos szaktekintély... Tudsz jobb helyet? Ha igen, kérlek oszd meg velem!

era írta...

Szia! Régóta csendes olvasód vagyok.

Mi a Madarász utcában voltunk a gasztorenterológián Dr. Májer Évánál (beutalóval). A tejterheléses tesztelés (2009-ben) nála úgy zajlott, egy egész délelőtt ott voltuk a rendelőjében. Meghatározott időközönként ittuk az újabb adag tejalapú tápszert, ő meg nézte, van-e valami reakció. Vérvétel csak a legelső alkalommal volt, az nem mutatott ki semmit, de ettől függetlenül - a tünetek alapján - javasolta a diétát és írt fel tejmentes tápszert. Nagyon kedves, rendes doktornő, és egy fillérbe sem kerül.

presh írta...

Kell hozzá időpontot kérni?

era írta...

Igen. Elvileg 340-8756 a szám.

zsizzsik írta...

Szia,

Az én kislányomnál is gyanakodunk a laktózérzékenységre, nálunk is esedékes egy gasztroenterológus. Én őket találtam de még nem voltunk nálunk: www.gyermekgyogyulda.com
Olyasmit olvastam a honlapjukon, hogy végeznek ún kilégzési H2 vizsgálatot, amihez nem kell vért venni. A telefonban azt mondták, hogy mérvadó vizsgálat ez is a laktózérzékenység kimutatására.
A honlapjukon szereplő vonalas szám nem működik, csak a 30-as telefonon utolérhetőek.

r. írta...

zsizzsik a laktoz es a feherje kulonbozo modon ellenorzodik
presh latom mar van helyetek, mi amugy a heim palban nyomtuk a menetet, de ez a terheld otthon tejjel, ez legdurvabb gondolat, orulok, h mashova mentek