2010/09/06

Valami izé történt a nyakammal. Éjszaka már mocskosul fájt (konkrétan annyira, hogy felébredtem minden mozdulatra), reggel pedig már csak vinnyogni volt erőm.
Minekutánna hathatós segítséggel (ezúton is köszi Juditnak és Edinának) megjártam a magyar egészségügy bugyrait, született egy nyak- és hátröntgenem, amin az áll, hogy "nyaki lordosis kiegyenesedett" és hogy "Th. I. csigolya ívén a középvonalban 2 mm-es ívzáródási hiány van", valamint "Egyéb kóros csontelváltozás nem látható". Még szerencse...
Szóval ez valami olyasmit jelent, hogy kurvára fáj a nyakam, nem tudom a fejemet mozdítani (sőt, lehet, hogy le is esik). De csak egy hét múlvára kaptam időpontot a gerincdokihoz.
Addig is vezetni nem tudok (most legalább is), és egy székletvisszatartási problémákkal küzdő robot mozgáskultúrájával bírok (magyarul: befosott bádogember vagyok).
A panadol és az algopyrin semmit sem csökkentett a fájdalmon (vagyis inkább bele sem merek gondolni, hogy mi van, ha EZ a csökkentett fájdalom).

6 megjegyzés:

jarkat írta...

Ha hiszel a csontkovácsokban, a Nyugatinál tudok ajánlani egyet. Általában gyorsan fogad. Nekem segített :-))

nand09 írta...

Flector tapaszt próbáltál? Hátha...

muzsi írta...

nem panadolt kell erre bevenni, hanem valami gyulladáscsökkentőset. pl apranax, cataflam, voltaren dolo...
kenegesd voltarennel pl.
és akinél voltam én mozgásterapeutánál, azt is tudom ajánlani (ha megtalálom a számát :D), nekem sokat segített, mikor csak fetrengeni tudtam, 2 alkalom elég volt. napersze, ez drága mulaccság :(

szlivkaszilvi írta...

én is így voltam pár hónapja, szinte sírtam a fájdalomtól, alig bírtam felkelni. Voltarent adtak a gyógyszertárba, esküszöm már pár óra múlva is jobb volt.

brekka írta...

Nem lehet, hogy ideg-, vagy izomgyulladás? Én 26 éve élek kiegyenesedett nyaki lordosissal, az nem fáj. Csinál viszont egy jó kis kényszertartást, amitől kötöttek lesznek a nyak- és hátizmok. Ez okozhat fájdalmakat, pl. fejfájást is. Jobbulást!

presh írta...

de, de, mindannyiótoknak igaza van :-)
csontkovács, és rendes gerincdoki már folyamatban van. flektort/voltarent nem lehet szopi alatt kenni, kaptam rövid felezési idejű cataflamot, ami kiürül 2 szopi között. lényegesen jobb a helyzet :-)