2012/08/12

Etus

Bemutatom nektek Etust, aki névadója a méltán híres Szomszédok című teleregény egyik központi figurája volt.
Etus egy klasszik tenyeres-talpas, faros-bögyös kendermagos menyecske, akiből simán kinézem, hogy elsőként fog jövőre elülni a tojásokon, hogy kiscsibékkel örvendeztessen meg minket, hacsak addig tengelyt (vagy kést) nem akasztunk egymással.
Etus tyúk létére rafkós egy fazon, A megboldogult fekete kakas első számú háremhölgye volt, megtanult kiszökni az udvarból, néhai ura tanította meg neki.
Amikor reggel rájött, hogy a főnök az utolsó útjára indult az ölemben, hosszas kotkodácsolásba kezdett (olyanba, amilyet a tyúkok akkor csinálnak, mikor megtojtak), végül a nagy bánatban megörvendeztetett minket a lent említett második tojással.
Ezután Etus illegalitásba vonult, hogy szívós aknamunkával torpedózza meg a tárkonyos kakasleves utáni jól megérdemelt délutáni pihenést.
Etus szökik, de pechjére a konyhaablakból kiváló rálátás nyílik a fű azon részére, ahol legelészni szeret. Amikor meglátja, hogy jövök, bűntudatos képpel spurizik a tyúkudvar ajtajához:

Majd azért ott ártatlan pimaszsággal fordul vissza, miszerint ő nem is érti, hogy kerülhetett ki:

Még ma lehálózzuk a kerítés gyenge pontját, ha az sem válik be, akkor Etus szárnyain kipróbálom a legújabb trendi fazonvágást.

Nincsenek megjegyzések: