2012/04/16

Magamról is

Hogy bírjam a strapát, újra elkezdtem járni Martinához kinezre, ami igazán jót tesz nekem.
Valamint végre bejelentkeztem lézeres szemműtétre is. Eddig csak az tartott vissza, hogy azt hittem (és tényleg nem tudom, honnan vettem), hogy 6 hétig nem lehet lencsét hordani előtte. Akárhogy is osztok-szorzok, ennyi időre teljes képtelenség kivonulnom a forgalomból még évekig. Szemüveggel is jobbára csak elbóklászom, vezetni tuti nem tudok.
Már ott tartottam mégis, hogy valahogy csak megoldom, mert már olyan szinten fáj a szemem a lencsétől, hogy megőrülök tőle.
Végül ma nagy öröm ért, mert kiderült, hogy csak 7-10 napig nem kell lencsét hordanom, és megoldható, hogy a vizsgálat másnapján már műtsenek is. Ennyit még én is meg tudok oldani, ha nagy szervezéssel is. Szóval ebbéli örömömben be is jelentkeztem május 16-17-re. Drukkoljatok, hogy minden simán menjen, hogy ekkora dioptriánál (-8 és -9) is jól sikerüljön a műtét.

6 megjegyzés:

Panni írta...

Nagyon drukkolok! Gábornak 9 éve műtötték, -12-ről vitték le 0-ra, 6-7 év után gyengült neki vissza valamelyest, most olyan -1,5-esek kb.

presh írta...

Ó, köszi, ez nagyon jó hír! De olyat még nem is hallottam, hogy valakinek visszaromlott volna?! Nahát!

mamaka írta...

Engem 12 éve műtöttek, -6 volt, most van egy feles szemüveg a táskámban, de sosem hordom. Azt mondták pár évvel a műtét után, hogy megcsinálják 0-ra, de ha marad,annyival később kell majd olvasó szemüveg. Az utóbbit választottam. Azóta három kollégámat műtötték meg, azért átkoznak engem, hogy nem beszéltem rá őket jóval előbb:)

Nils Holgersonné írta...

ritka kommentelő vagyok. Nekem négy éve műtötték -8-ról nullára (garanciálisan nem is vállaltak ennyit). A bal még most is tökéletees, a jobb talán feles lehet, de igaziból fel sem tűnik, és jobb napokon szerintem még az is kitisztul.
hajrá :)
A műtét utáni első nap rémes, de utána egyre jobb, a harmadik nap után már csak az lesz fura, hogy az elején közelre nem látsz olyan jól.

Panni írta...

De, a hegesedés miatt visszaromolhat valamennyit, ez mindig, mindenkinél benne van a pakliban. De azért összehasonlítva a -12-t a -1,5-tel (ami ugye mivel mínusz, pár év múlva spontán javulásnak indul)... :-))

Panni írta...

Sőt, olyan is van, hogy "túlhúzzák" és átmegy pluszba. Ennek az az oka, hogy mindenki másképp "hegesedik". A műtétkor leradírozott sejtek igyekeznek regenerálódni; ezért is kell eleinte UV védelem és szemcsepp, hogy a regenerációt (ami maga a visszaromlás) gátolják.