2011/06/23

Végül tegnap este nem ment el a Nagyon Fontos Mindenki Ott Lesz partira, és ez jófejség. Valamint a Roger Waters koncertre sem ment el, igaz, hogy oda én sem, pedig legalább annyira vágytam rá, mint ő.
És az is hozzátartozik, hogy Iván évzárójára is eljött, igaz a műsor után visszarohant dolgozni, de legalább ott volt, és ezzel nagyon nagy örömet szerzett nekem is és Ivánnak is.
Emma évzárójára nem jött el, a mázlista, bár én is megúszhattam volna, borzalmas volt. Emmának nagyon szép lett a bizonyítványa, dicséretet kapott technikából. Persze sikerült úgy intézniük, hogy teljesen letörjék szegényt, hiszen a sztár-tanulók kaptak egy csomó könyvet, akinek meg "csak" jó lett a bizonyítványa (értem ezalatt, hogy a szöveges értékelésben szinte csak jókat írnak), nem kapott semmit. Mivel az egész iskolába 24 gyerek jár, lehet, hogy nem haltak volna bele egy pár oldalas színezőbe, így viszont pont azoknak a gyerekeknek vették el a kedvét a szorgalomtól, akikre főleg ráfér a biztatás.
Emma órákig bömbölt a csalódottságtól, főleg mert év végén nagyon belehúzott, és most (teljesen jogosan) úgy érzi, hogy a semmiért dolgozott annyit. A tanárok, és az ő skatulyáik...
Ilyenkor érzem azt, hogy lehet, hogy a waldorf mégiscsak jó választás lett volna.

3 megjegyzés:

odibaby írta...

Szerintem ez a skatulya dolog, vagy inkább az attól való mentesség nem csak a Waldorf sajátja. Alízéknál pl. mindenki kapott egy kisebb könyvet a tanítónénitől, méghozzá mindenki személyre szólót (úgy értem, hogy a tanítónéni mindenkinek egyénileg választott könyvet, olyat, amit szeret, neki való, stb.). És a bizonyítványosztáskor annyit mondott, hogy nem emel ki senkit, mert mindenki nagyon ügyes volt egész évben. (pedig hát vannak azért különbségek a gyerekek között, nyilván) És ez egy egyszerű lakótelepi kis iskola, semmi extra. Csak épp ilyen a tanítónéni.

r. írta...

hat igen, nalunk a 29 fos osztalyban (akkor volt elsos a gyerek), szinten pontosan az tortent, amit odi irt, de az is igaz, h elore fogalmad sincs, hogy a tanitoneni ennyire remek lesz-e vagy se, de az lenne a legjobb, ha ezt tanitanak a fosulin, de hat nem ezt tanitjak ugye

szlivkaszilvi írta...

csak erősíteni tudom az előttem szólókat/írókat, hogy ez nem waldorf sajátosság. Nálunk a suliban/osztályban úgy volt, hogy a kitűnő tanulók kaptak könyvjutalmat az igazgatónőtől az egész iskola előtt a nagy évzárón, majd minden osztály bevonult a saját termébe, ahol az osztályfőnök kiosztotta a bizonyítványokat, melyek mellé mindenki kapott pár szép mondatot és mindenki (kivéve a kitűnők, akik már a nagy évzárón kaptak) kapott egy kis könyvet hozzátéve/beleírva valamit, amiben jó (pl. közösségi munkáért, példamutató magatartásáért, rajzmunkáiért, félévi bizonyítvány utáni befeketett munkáért, meg ilyenek). Szóval a legvégén mind a 30 gyerek könyvvel és boldogan ment haza:).Szóval meg lehet ezt oldani, csak olyan tanár kell hozzá!!!