2010/07/02

Felújítás képekben


Az alapkoncepció a következő volt, két szobából hármat csinálni. Ez von maga után mindent (villanyszerelés, burkolás, fűtés-szerelés, ezerféle kőműves-munka, nyílászárók cseréje, stb.)
Ilyen volt képekkel nem szolgálhatok, mert vasárnap este tűztünk be a kórházba, nem jutott eszünkbe fényképezni, másnap reggel megjelent a brigád, és mire felocsúdtunk, már késő volt ilyen volt képet csinálni.
Szóval először is, egybe nyitották a két szobát (a parkettás rész a régi gyerekszoba, a köves a mi régi hálónk) Milos szobája "lesz" középen (szemben a kémény):
Itt a jobboldali keskeny rész a folyosó a fekete takaró fóliával lefüggönyözve:
Kikapták a mi hálószobánk dupla teraszajtaját és két ablakát:

Oda egy szimpla ajtó került, és felfalazták az ablakok-ajtó közti részt:
Felhúzták a válaszfalakat is, a régi gyerekszoba 1/3-a, és a mi hálónkból egy rész lett középső szobává alakítva (jobb elöl Emma-Iván szoba, mellette a Milos-szoba, és szemben a mi hálónk - mindez a folyosóról fényképezve):
A régi gyerekszoba dupla teraszajaja és ablakai szintén kijöttek:
És így lett egy teraszajtó + 1 ablak az Emma-Iván szobában:
Egy ablak a Milos-szobában. Ez egy nagyon érdekes szoba lett, itt van a két tetősík találkozása, és a nappaliban lévő cserépkályha kéménye, ami most körbejárható:
A mi hálószobánk nagyot változott. Először is ki lett "harapva" belőle egy rész Milos szobájához, más részről a szoba tetőhajlás le lett falazva egy pengefallal, hogy az ágyunk feje falhoz tudjon támaszkodni (ahol az ember áll, az a bejárat a folyosóról, az ytongos rész, aminek támaszkodik és ami a kép közepén van, az Milos szobájának a fala, végül balra a bevakolt fal a pengefal, ott látszik a kép bal szélén, hogy van egy kis átjáró mögé) A pengefal és a Milos-szoba fala közé zárt részben lesz majd az ágyunk:

Végül a mi hálószobánkból elfalazott rész Jura kis modellező sarka lesz, a kutyaólas ablak ezt fogja bevilágítani:


Közben a tetőt is javítgatták, újrarakták a vápát (ilyen kutyaól ablaka világítja be Jura modellező-sarkát):
Folyt. köv.

6 megjegyzés:

muzsi írta...

nadon király!

Eszter írta...

mikorra fogják befejezni? majd még csinálsz további képeket is? tök jó!

presh írta...

még kb 2 hét. hátravan a villanyszerelés, radiátorok, egy csomó alapozómunka a festéshez, festés, burkolás.

presh írta...

ja, és lesznek még képek, bitony, de látványos változás a festésig már nem lesz.

szlivkaszilvi írta...

anyám, ti aztán tudtok élni. Nekünk egy sima festés évek elhatározásának kérdése, ti meg szinte minden évben nekiugrotok valami nagy munkának:).

presh írta...

Nálunk az az elhatározás, hogy minden évben csinálunk valamit a házon. Ezt most a szükség hozta, Milosnak kellett már egy saját szoba, és csak ilyen nagy munkák árán tudtuk megvalósítani.
de már megvan az "öt éves terv", hogy miket kell csinálni...
Ilyen költséges hobbinak hódolunk :-)))