2010/04/11

No hát kérem.
Nagy öröm az nekem, hogy mostantól nem lesz gond reggelire, vacsira, csak kimegyek, oszt lekanyarintok egy darabot a kerítésből, hiszen a hülye is tudja, hogy kolbászból lesz...
Személy szerint egyébként az LMP-re szavaztam, bár hezitáltam, hogy a szocikra szavazzak-e (hiszen mindig rájuk szoktam), de arra gondoltam, hogy talán az LMP-nek nagyobb szüksége van rá. Fontos volt, hogy a Fidesz és a Jobbik ellen szavazzak.
Az egyetlen jóhír, hogy az LMP bekerült, így kapnak egy esélyt. Az meg, hogy a Jobbik ilyen nagy százalékban jutott be? Szégyen!
Mindenesetre a gyerekek nagyon élvezték, ők ikszelhettek, és dobhatták be az urnába a borítékot.
Nagyon kíváncsi vagyok, de tényleg...

12 megjegyzés:

szlivkaszilvi írta...

Én abban a helyzetben vagyok, hogy a nagyon közeli barátaim között mindenféle fajta szavazó megtalálható. Van benne fideszes (nem gondolja egyik sem, hogy mostantól kolbászból lesz a kerítés), van benne jobbikos (a legkevésbé sem tartom őket szélsőségesnek, bár valójában nem tudtam még rájönni igazán a döntésük okára, de azért szeretem őket és jó emberek), van köztük mszp-s, lmp-s, sőt mdf-es (nem gondolom róluk sem, hogy elvesztegették volna a szavazatukat, egyszerűen a hitük szerint szavaztak), sőt olyan is, aki nem ment el szavazni (róluk sem gondolom, hogy ez esetleg hiba lett volna, ez is egy vélemény). Egyszerűen ennyire mások vagyunk, másként gondolkodunk, másban reménykedünk. Nekem megmondom őszintén tegnap a legnagyobb fájdalmam az volt, hogy olyan szépen elterveztem, előkészültem, hogy fél 8-tól, mint ahogy négyévente teszem, beülök a tévé elé valami rágcsálnivalóval és órákon át nézem az eredmények alakulását, a körbekapcsolások során az emberek örömét, bánatát, izgalmát, stb. Na, ezt elvették tőlem:). Felháborító, most várhatok erre megint négy évet:):):).

szlivkaszilvi írta...

Szóval én azt gondolom, hogy minden ott kellene, hogy kezdődjön (és ez fönt, lent, középen is), hogy elfogadjuk egymást...

mamaka írta...

Nahát, szlivkaszilvi, de szívemből szóltál!!!

tothmagdi írta...

Kérdésem van :-)
Ha az LMP imitt-amott visszalépne az MSZP javára a 2 fordulóban, akkor lehetne esély a 2/3-os többség megállítására? Viszont ugyanekkor végtelenül szomorú lennék, h rögtön meg is szegik az ígéretüket, miszerint nem lépnek vissza senki javára. 2/3-os többséggel viszont az történik ebben az országban, amit csak a Fityisz akar... de akkor ez demokrácia? Bocsánat a túlpolitizálásért. De tud erre vki válaszolni? Vagy rosszul gondolom?
Azért remélem a kis szmájlik, majd egyre nagyobb, őszinte szmájlik lesznek :-)))

presh írta...

ááá, csak mert nincs ott ezer szmájli, nem kéne véresen komolyan venni minden szavam...
én személy szerint nagyon örülök, hogy kétharmados lesz a fidesz, most kapnak egy esélyt, hogy bebizonyítsák azt, amiről 8 évig szövegeltek (számomra gyomorforgató módon, de persze csak az én véleményem).
a jobbik meg? na azzal nem vicceltem. ha cigány, zsidó, meleg, vagy bármi egyéb ilyen kisebbséghez tartoznátok, ti is riasztónak gondolnátok ezt az eredményt.
lehet, hogy jó embernek tartod azt, aki a jobbikra szavazott, veled bizonyára kedves is, hiszen középosztálybeli fehér ember vagy. és ha ő még talán nem is rasszista, kirekesztő, akkor is igent mondott egy olyan pártra, aki az.

presh írta...

nem csak én találom szégyenteljesnek a Jobbik ilyen mértékű megerősödését, hanem nálam okosabbak is, pl a Financial Times szakemberei:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/13/felvetni_sem_szabad_a_fidesz-jobbik_egyuttmukodest/

mamua írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Adrika4 írta...

Halihó!

Hát azért érdekességeket olvasok ám itt. És ebből kifolyólag gondolom úgy, hogy több szemszögből, több szem, többet lát alapon, nyílván mindenkinek megvan a saját maga véleménye a dolgokról, és saját belátása szerint döntött akkor is, amikor behúzta az x-et. Én kérem szépen a Jobbikra szavaztam. És egyáltalán nem tartom magam se zsidó, sem cigány és egyéb más kisebbség gyűlőlőjének sem (hamár így ezen lovagoltunk az előbb), de az tény, hogy ha nincs észnél az ország vezetése a zsidók szépen gazdaságilag gyarmatosítják az országot és csak névlegesen fog létezni az ország. (Akkor aztán már nem is lesz olyan messze Makó Jeruzsálemtől!) Azt is csak csendben jegyzem meg, hogy az EU Bizottság már most háborog, mert a Kelet-Európai országok (nemcsak a magyar) meg akarják hosszabbítani a monatóriumot. Magyarországnak tényleg az az érdeke, hogy kiárusítsa az országát? Az EU csak piacot, ergo fejős tehenet lát bennünk!! A cigányokról meg az a véleményem, hogy ahogy Te is és sokan mások, nekik is be kellene állniuk a sorba. A Jobbik sem arról prédikál, hogy kötelet a nyakukba! Nekem személy szerint semmi bajom velük, mint emberekkel, a kultúrájukkal, még talán az életmódjukkal sem, mert ha nekik az jó, hát akkor lelekme rajta, de azt nem nézem jó szemmel, hogy azért csinálják a kölyköket halomra, hogy abból éljenek meg, közben meg a szerencsétlen pucér valaggal rohangál a -10 fokban. És itt jön be az az a bizonyos Financial Times (amin egyébként jót röhögtem, már elnézést...) Pont egy angol lap tör pálcát a Jobbik felett, mint nacionalista párt? Hát nézzenek már szét a saját szemétdombjukon! Elárasztják az országukat a színesbőrűek, pakisztániak! Napont (!) ezrével ármalik beleflé a dolgozni nem akaró, angolul nem beszélő, de segélyből jól élni akaró. Én dolgozok azért, hogy az állam, az én adómból eltartsa őket? Dettó, mint otthon. És az csak duma, hogy az angol nem rasszista, meg nem háborog. Benne élek! Látom! Én sem kapok más munkát, mint amit most csinálok, hiába van meg a nyelvtudásom, eszem, gyakorlatom stb... Külföldi vagyok és kész. Az ajla munkára pont jó. Ja és a válság kezdete óta az angolok is megismerték a sztrják fogalmát. Ők sem nézik jó szemmel, hogy pl. a Kelet-Európaiak elveszik a munkát! Itt is van ám "Anglia az angoloké!" plakát az utcákon nem kell aggódni. Így megy ez. Úgyhogy én egy nagol napilap harácsolására nem adok egy fillért sem. Bárhát index.hu... Ez is mindent megmagyaráz. :)Arról nem is beszélve, hogy itt is lesznek választások, itt is okozhat még meglepetést a BNP.
És ha már a Fidesznél tartunk, ha megkapják a 2/3-ot akkor aztán eljön Orbán Viktor kis királysága és lehet hódolni. A lecke minden esetre fel van adva, most meg lehet mutatni a farnkót. (Bár én csodára nem számítok. Viktor is úgy táncol, ahogy a nagytőkések fütyülnek.)És amúgy igen, szeretnénk változást (mégha az radikális is), hogy otthon, a saját hazánkban élhessünk, legalább olyan színvonalon, mint itt.

Egyébként hadd kérdezzem meg, hogy a szocikra :) csak azért szavaztál volna, mert eddig is rájuk szoktál?

presh írta...

légy erős drága, ez a mondatod:
"a zsidók szépen gazdaságilag gyarmatosítják az országot" súlyos előítéletektől (és egyébként tévedésektől) terhes. ez az antiszemitizmus előszobája.
ha te egy zsidó cipész lennél, akkor nagyon rosszul esne ez a mondat.
arról nem is beszélve, hogy aki a kondér közelében van, az bizony teleszedi a tányérját, fajra, nemre, felekezetre való tekintet nélkül.

igen, azért szavaztam volna, de beláttam, hogy töketlen banda, inkább kapjon egy esélyt az LMP.

V. írta...

Adrika, az indoklásod nem tette szimpatikusabbá a Jobbikot.
Egyébként ez világ jelenség, a válságban mindenhol teret hódított a szélsőjobb, a nacionalizmus. Erre itt Magyarországon még szépen rálapátolt az MSZP, az SZDSZ és a FIDESZ is. Szerintem igen nagy a felelősségük ebben, hogy a Jobbik így megerősödött. Mondom mindezt úgy, hogy én fideszes vagyok, mindig is az voltam.
Amúgy az meg nekem sem tetszik, hogy fröcsög a világsajtó, hiszen pl. Szlovákiában kormányzó erő a szélsőjobb, élén Slotával, aki _bármit_ megenged magának.

szlivkaszilvi írta...

húúú, látom a hozzászólásom sajnos nem jó célt ért el. Én véletlenül sem akartam világnézeti-eszmei-ideológiai ütköztetést/meggyőzést. Sőt! Csak annyit, hogy próbáljuk tolerálni/elfogadni/megérteni, hogy az eltérő oldalakon is emberek vannak, értelmes emberek is..:).
De legfőképpen nem szeretném Iricc laza blogját "keményíteni":):):).

zso írta...

a legelhíresültebb "népi tisztogató " is a világválság után tett szert nagy hatalomra.
Milliók életébe került.