2010/04/19

Köhögés

No hát addig nem tágítottam (sokat sejtetően le is ültem a doki néni műanyag hokedlijére), amíg alapos magyarázatot nem kaptam a dolgok állása felől.
Tehát:
A köhögés oka legtöbbször allergia. Igen, ezt tudjuk, van neki tejallergiája. Tartjuk a diétát.
Lehet még tojás allergia is, tehát mostantól két hétre leállunk a tojásról is.
Egyéb allergia vizsgálatra elküldeni felesleges, mert legtöbbször nem ad megbízható eredményt a dolog ilyen kis korban. Ehhez már volt szerencsénk (vö. szuper gasztrós doki, aki sok pénzért azt mondta: igaza lehet anyuka, ez tényleg tejallergiának tűnik...).
Pullmonológia egyenlőre felesleges, hiszen ott max. alávetnék egy csomó kellemetlen vizsgálatnak, aminek aztán túl sok értelme nem lenne, hiszen nem lenne terápiás vonzata. Hiszen nem fullad, nincs szüksége oxigénre, tehát nem állítanák be gyógyszerre. Már csak a veséje miatt sem.
Akkor meg tényleg tök felesleges a hörgőtükrözés, attól nem javul a helyzet, ha tudjuk, hogy szűkülete van a hörgőkben (is - ez egy ilyen szűkületes gyerek).
Köptető nem kell, használjuk a gyógyszerporlasztót napi háromszor, valamint holnap vérvétel és torokkenet, hátha vashiánya van.

Így világosan elmagyarázva tökéletesen érthető az egész helyzet, csak kérdem én miért úgy kell ezt az egészet kitaposni a dokiból, miért nem lehet ezt elmondani nyaggatás nélkül is?

Nincsenek megjegyzések: