2011/04/26

Színházklub

Voltunk kétszer színházban is, következzék itt a szigorúan vett saját véleményem.

Mikve - Pesti Színház
Anyu ajánlotta, és én is csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Mondjuk eleve Eszenyi Enikőt nagyon szeretem azóta, amióta egyszer ezer éve láttam, mint Nóra.
Ezt a darabot szerintem minden nőnek látnia kéne annyira rólunk szól. A színház csurig volt, pótszékeken ültek, álltak emberek. A végén szűnni nem akaró vastaps. Meg is érdemelték, döbbenetesen jó előadás volt.

Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe - Nemzeti Színház
Életem egyik legszörnyűbb színházi élménye, ezt biztosan állíthatom. Ráadásul három felvonásban, a végére már meg akartam halni. Inkább, mint hogy néznem kelljen ezt a vérborzalmat. Az eleje még csakcsak, basszus tök jó színészekkel (és Kulka egyébként is szívem csücske), de második felvonásra az írók-rendezők gyógyszere oly mértékben gurult el, hogy csak a jólneveltségem tartott vissza attól, hogy ki ne fussak sikítozva.
Jurának tetszett, ez nagymértékben jellemzi kettőnk ízlésvilágának messzeségét. Simán lehet, hogy csak az én proliagyam nem emelte be a magaskultúrát.

5 megjegyzés:

szlivkaszilvi írta...

de jó nektek, ezt a Mikve-t annnnnyira szeretném megnézni, de nem tudok jegyet szerezni:(.

presh írta...

szerezzek neked?

szlivkaszilvi írta...

húúú, azt megköszönném:). Egy bizonyos előadásra tudsz, vagy akármelyikre? Márcsak a dátuomok miatt kérdezem. Amúgy neked van egy jegybeszerzős összeköttetésed??? Valaha nekem is volt:(.

presh írta...

Juráékhoz jár be egy jegyárus néni, havonta 1x jön. nem tudom, hogy tud-e fix időpontra szerezni jegyet ilyen népszerű darab esetén.
ha még a régi a számod, akkor felhívlak, ha megint megy a néni.

szlivkaszilvi írta...

igen, ugyanaz évek óta:)